Hvem er vi?

Tak, fordi du landede på den her side. Jeg hedder Mahmoud Sheikh og driver sammen med min familie Royal Shawarma Bar i Ryesgade. Det har jeg gjort siden 2009. 

At mad handler om passion er på ingen måde nyt. Mad er livsbekræftende og noget, alle mennesker på jorden kan forholde sig til og tale om. Alle, som arbejder hos os, elsker mad. Vi snakker om maden. Vi vil gerne gøre det bedre, og bruger nogle gange flere måneder på at finpudse en chilidressing eller justere lidt på vores falafler. 

Smagen betyder alt. Om en given ret smager godt eller det modsatte, er der ofte delte meninger om. Men vi prøver at lave noget mad med en smag, som rammer bredt. Vi har altid snakket om smag i vores familie og kan bruge lang tid på at finde noget, som, hele familien er enige om, smager suveræn. Her er tålmodighed en god ting at have. Vi bruger udelukkende vores egne opskrifter og laver al vores mad fra bunden. Det er en selvfølge i vores familie. En opskrift på f.eks. en chilisauce kan godt tage et par måneder at lave, inden det sidder i skabet. Men det er det hele værd, når kunderne roserne vores mad, og sågar står i kø efter den. Vi lytter til vores kunder – hver eneste dag At få ros kan vi godt lide.

Hvem kan ikke det?
En af grundene til, at vi føler, vi gør en forskel med det, vi laver, er, at vi sætter en ære i tilfredse kunder og vil gerne høre, hvad de mener om vores mad. Vi tager med glæde mod kritik og forslag til ændringer eller nye retter. Det har vi altid gjort, og det er også en af grundene til, vi hele tiden bliver bedre. Det synes vi i hvert fald selv, og vi sætter stor pris på dialogen med vores kunder.

 

Anmeldelser i medierne

Ydmyge over at være kåret for Danmarks bedste shawarma En af landets mest erfarne og kritiske madanmeldere, Niels Lillelund, kårede vores shawarma i 2021 som Danmarks bedste foran nogle af Københavns hæderkronede shawarmabarer. Det var vildt, og vi havde svært ved at tro vores egne øjne, da vi læste i Jyllands-Posten, som jo er en landsdækkende avis. Vi er jo i Aarhus og har den største respekt for vores kolleger i København, som på rigtig mange områder er langt foran Aarhus. Der fik vi også et chok – dog et glædeligt et af slagsen, da vi fik at vide, vi lavede Danmarks bedste shawarma. Hele anmeldelsen udkom landsdækkende i Jyllands-Posten. Det var kæmpestort for os. Vi er før blevet kåret for at lave den bedste shawarma i Aarhus af lokale medier, men aldrig landsdækkende før. At slå de bedste shawarmabarer i København var euforisk. Der kom pludselig kunder fra hele landet og udlandet for at smage vores mad. Det gjorde, vi måtte udvide med flere ansatte og ikke mindst gøre alt for at holde et højt niveau. Vi vil jo for alt i verden ikke skuffe vores kunder.

Hvorfor er vores menukort ikke større?

Det spørgsmål har vi fået en del gange gennem årene. Det korte svar er, at vi mere er til kvalitet end kvantitet. At have få og præcise retter passer bedst til os. Hvis vi tager en shawarma, hvilket vi laver mange af om dagen, og som vores kunder betaler fuld pris for, skal være 100% perfekt hver eneste gang. Det kan ikke diskuteres. Vores shawarmabar er bygget til, at vi kan lave få retter, men til gengæld rigtig mange af dem – og samtidig sørge for, vi holder vores kvalitet. En livslang rejse mod den perfekte shawarma Ordet shawarma er arabisk og betyder oprindeligt at dreje. Deraf kommer spydet med kødet, som roterer. En del kolleger kalder deres shawarmaer for den originale, men det giver hos os ikke den store mening. En shawarma er ikke en standardvare. Der er tusindvis af forskellige måder at lave den på. En shawarma skal smages og vurderes udelukkende på baggrund af smagen. Et godt team er afgørende Min familie betyder alt for mig. Det er en selvfølge. Men derefter kommer mit personale. De er afgørende, for vi kan lykkes overfor vores kunder. 

Hvor skiller vi os ud? 

Et spørgsmål vi ofte får, og som vi har været lidt i tvivl om, hvad vi skal svare til. Det er nogle gange svært, når man selv skal beskrive, hvad vi gør anderledes. Vi mener i øvrigt, at en shawarmabar ikke egner sig som en kæderestaurant. Det er der helt sikker mange meninger om, men vores holdning er, at det kræver meget opmærksomhed og kærlighed at skabe det færdige produkt. Et godt spyd laves fra bunden og skal passes og plejes. Det duer ikke at masseproducere det med store maskiner, for slet ikke at tale om at fryse det ned. Det er vores holdning, og vi skal ikke vokse os stor, men blot passe den forretning vi elsker, og sørge for vores kunder kan lide det, vi laver.